företagande

Snart är det dags för sommardäck

Äntligen så börjar snön försvinna och våren är runt hörnet. Snöskottning är snart ett minne blott för stunden i alla fall och inom kort kommer blommorna börja växa i naturen. Inte bara naturen har sina förändringar utan också alla bilar måste byta däck till sommardäck.  Kan du inte själv bör du söka efter däckbyte göteborg om du är boendes där för att få det fixat så fort som möjligt.

Mellan 1 December och 31 Mars är det lagstadgat att man måste montera vinterdäck eller året runt däck på bilen och missar man detta får man i bästa fall böter av polisen och i sämsta fall åker man av vägen med bilen om man struntar i detta.

Är det något inte många glömmer så är det att byta till sommardäck. Ofta har bilägare sina finaste fälgar till just sommardäcken så de kan glida runt i staden på sommaren. Vintern är ändå allt så skitigt och blaskigt resonerar många och väljer ett billigare alternativ till dubbdäcken på vintern.

Men att utföra ett däckbyte Göteborg kan vara svårare än man tror många gånger. Tittar man på youtube klipp där mängder med olika hobby mekaniker publicerats videoklipp där dem snabbt och enkelt byter däck på uppfarten, måste man komma ihåg att dem har förutsättningarna för det via bilservice göteborg

Har man till exempel varit och köpt nya fälgar till sin bil så kan det vara väldigt bra att lämna in bilen på en verkstad för att byta däck då dem erfarna mekanikerna kan se om det behövs kortare eller längre hjulbult än vad som satt på sommardäcken eller om däcket behöver balanseras. De firmor som byter däck erbjuder ofta däckförvaring där dem förvarar dina däck över säsong, samt har dem inlåsta i tryggt förvar.

Så fort helt nya däck och fälgar ska monteras så måste alla däcken balanseras och hjulinställning på bilen utföras enligt tillverkarnas rekommendationer. Utför man inte detta så kommer däcken slitas ut i en rasande fart.

Kommentarer inaktiverade för Snart är det dags för sommardäck