Maskin och teknik

Detta kan du göra om din internetuppkoppling krånglar

De flesta av oss har varit med om att internetuppkopplingen krånglar och det finns få saker som kan vara så frustrerande! Du sitter och spelar ditt favoritspel och plötsligt dör ditt internet och du förlorar din match. Frustrationen är total eftersom du dessutom spelade med kompisar som nu också är upprörda. Allt eftersom din nätverksuppkoppling inte riktigt höll. Så vad kan du göra för att detta inte ska hända igen?

Se över din nätverksutrustning

Visste du att ofta är problemet faktiskt din nätverksutrustning och inte att ”ditt internet är dåligt”? Du kanske till och med sitter på en riktig superuppkoppling, men att du inte kan tillgodose den fantastiska farten för dina sladdar eller ditt modem är gammal. Så när du drar nätverk hemma kan det vara bra att se över så alla delar i din utrustning är bra nog. Annars sitter du där och surar en fredagskväll när du skulle ha kul.
Pelle har dålig internetuppkoppling

Står ditt trådlösa modem verkligen där det ska?

Faktum är att modemets placering är superviktig för att du ska få en riktigt bra WiFi-signal! Bor du till exempel i ett gammalt hus med tjocka betongväggar kan du även behöva en förstärkare. Denna gör helt enkelt så din Wi-Fi blir starkare och därmed får du bättre räckvidd.

Koppla in sladden i din dator

En trådlös internetuppkoppling kommer aldrig att vara lika snabb som den via en sladd, tyvärr. Så är uppkopplingen jätteviktig och du har möjlighet – koppla in en sladd så ser du till att du inte tappar uppkoppling. Skulle det vara så att även det trådade nätverket krånglar kan det vara på tiden att anlita en nätverkstekniker. Denna kan se över exakt vad som gör att du inte får ut det du ska av din uppkoppling. En helt ok investering när man tänker på huvudvärken en kass uppkoppling kan skapa.

Felsök din dator

Kanske är det så att det faktiskt är din dator det är fel på. Du kanske har fått virus, har för mycket skräp på den. Kanske glappar ett uttag. Du kanske tappat laptoppen i golvet eller spillt kaffe i den. Kika på utrustningen helt enkelt.

Kommentarer inaktiverade för Detta kan du göra om din internetuppkoppling krånglar