Personlig utveckling

Saker att tänka på vid en löneförhandling

Öka din lön

En gång om året så brukar man inom vissa branscher ha lönesamtal då är det bra att ha förberett sig inför detta. En bra start är att läsa broschyren höj din lön från facket ST. Där finns rätt mycket läsvärd information oavsett vilket fackförbund eller yrke man har.
Lön ska alltid vara direkt kopplat till typen av arbete samt arbetsuppgifter. Även ens effektivitet och förmåga spelas in vid lönesättningen. Man ska alltså inte få en lägre lön för att ett företag har dålig ekonomi utan man har en viss rättighet man får ta vara på.
Lönenivåer är en sak som Fackförbund hjälper till med så allt sker på rätt sätt. För att vara en bra modell som anställd så finns det vissa egenskaper som efterstävas av arbetsgivare. Dessa är följande:

  • Förmåga att ta ansvar
  • Social kompetens
  • Förmåga att delegera (gäller chefer)
  • Kompetens/Erfarenhet Specialistkunskap
  • Förmåga att fånga upp och utveckla nya arbetsmetoder

Facket ST

St är ett fackförbund för anställda inom statliga uppdrag.
Dom har tydliga värderingar och arbetar för rättvisa, demokrati, lika värde samt solidaritet. Det är inte bara i Sverige utan även internationellt som det arbetas för att ge människor bättre rättigheter.
Bättre arbetsvillkor är det viktigaste målet. Jämställdhet, mångfald samt diskriminering är viktiga frågor som är några få punkter.

Kommentarer inaktiverade för Saker att tänka på vid en löneförhandling